Steun ons en help Nederland vooruit

Sophie van de Meeberg

Woordvoerder Wonen, Werk en Inkomen, Milieu en Openbare ruimte

Hoofddorp

Mijn naam is Sophie van de Meeberg. Ik ben geboren in 1979 en woon sinds 2004 in Haarlemmermeer. Samen met mijn twee zoons en hond woon ik met veel plezier in het centrum van Hoofddorp. Ik werk als freelance verhuismanager, maak podcasts over social media en ben sinds 2014 raadslid. Ik zet me met veel plezier in voor onze inwoners en ondernemers, met name op thema’s als wonen, energietransitie, omgevingswet, dienstverlening, jeugd en participatie. Daarnaast sta ik geregeld voor de klas om over politiek te vertellen: ik vind het enorm belangrijk dat jongeren zoveel mogelijk betrokken worden bij hun directe leefomgeving en dat zij weten hoeveel invloed zij eigenlijk hebben. Dat er niet óver, maar mét ze gepraat wordt.

D66 is vanaf het moment dat ik mocht stemmen altijd de partij geweest die op mijn landelijke steun kon rekenen. Naast de standpunten, waarin ik mij kan vinden, vind ik meer dan ooit nuance in het debat belangrijk en voel me thuis bij de manier waarop D66 zich opstelt bij controversiële onderwerpen.

Dichtbij onze inwoners, midden in de samenleving, kun je als raadslid het meeste bereiken. In gesprek met blijven op een respectvolle manier, ook als je het oneens bent met elkaar. Niet alleen gaan praten als er problemen worden ondervonden, maar het hele jaar door inwoners en ondernemers opzoeken vind ik erg belangrijk. Benaderbaar, betrokken en toegankelijk zijn is dan essentieel.

Meer van Sophie van de Meeberg