Steun ons en help Nederland vooruit

Pablo Meegdes

Vice-fractievoorzitter, kandidaat raadslid

42 jaar

Vijfhuizen

Samenwerken is de sleutel voor succes. Zowel tijdens de campagne als de jaren daarna. Samenwerking in de fractie, met andere partijen en het college en vooral ook met de burgers van Haarlemmermeer. Initiatieven vanuit de bevolking moeten ondersteund worden.

Mijn naam is Pablo Meegdes en ik ben trots raadslid te mogen zijn voor D66 Haarlemmermeer. Ik  woon met veel plezier in Vijfhuizen samen met mijn vrouw en 2 kinderen. Het grootste gedeelte van mijn leven woonde  ik in Haarlem. In het dagelijks leven ben ik naast mijn raadlidmaatschap communicatie/public affairs adviseur.

Samenwerking
Het kunnen zorgen voor een mooier en prettiger Haarlemmermeer om in te wonen is iets waar ik mij graag voor inzet in de raad. Samenwerken is  wat mij betreft daarbij de sleutel voor succes. Samenwerking in de fractie, met andere partijen en het college en vooral ook met de inwoners van Haarlemmermeer. Initiatieven vanuit de bevolking moeten ondersteund worden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat wat er in de raad gebeurt ook zichtbaar is voor inwoners.

Haarlemmermeer moet een prettige gemeente zijn om in te leven.  Een gemeente die goed bereikbaar is per openbaar vervoer , fiets en auto.  Als lid van de stadsregioraad waar het openbaar vervoer voor groot Amsterdam wordt bepaald zet ik mij hier extra voor in. Zo willen wij  inzetten op hoogwaardig openbaar vervoer, de kleine kernen bereikbaar houden en ook bussen in de nacht.

Jongeren
Belangrijk is dat er  voldoende activiteiten zijn voor jongeren in de gemeente en ze ook betrokken worden bij de besluiten van de gemeente, zo is er o.a. op mijn initiatief een jongerenraad in Haarlemmermeer.
Om met plezier te kunnen wonen moeten er voldoende mogelijkheden zijn om te sporten en voldoende culturele activiteiten zijn. Wij willen Haarlemmermeer op de kaart zetten met mooie evenementen zoals Mysteryland en Mudmasters o.a.

Daarnaast moet een grote gemeente als Haarlemmermeer haar steentje bijdragen in het opvangen van vluchtelingen en zorgen dat zij snel zo mogelijk Nederlands leren en integreren in de samenleving.

Portefeuilles
Ik heb diverse onderwerpen/portefeuilles in de gemeenteraad: Cultuur. Sport, Vluchtelingen, Participatie,  Verkeer, Lid Stadsregioraad, lid communicatiewerkgroep  gemeenteraad, Citymarketing en evenementen, softdrugs o.a.

Meer van Pablo Meegdes