Steun ons en help Nederland vooruit

Joost Koomen

Woordvoerder Schiphol, Mobiliteit, Bestuurlijke vernieuwing, Energietransitie & Duurzaamheid

44 jaar

Beinsdorp

Met veel plezier woon ik aan de mooie Ringvaart in Haarlemmermeer. In de zomer zwemmen de kinderen erin en ik fiets er graag langs. Het mooist vind ik als de zon glinstert over het water en de zon onder gaat.

Ik ben een betrokken en bevlogen politicus die raadslid wil zijn om onze directe leefomgeving te verbeteren, sámen met de inwoners. Lokaal kan je echt iets bereiken met elkaar.

Zo ben ik bijvoorbeeld trots op de de extra bomen die zijn aangeplant nadat we daar vragen over gesteld hadden na de zomerstorm. Strijd ik tegen zwerfvuil. Of de motie “Hobbelweg” die we hebben ingediend, die ervoor moet zorgen dat er minder en betere drempels komen in onze polder. We knokken al jaren voor de mogelijkheid van een referendum in de polder. Ook zet ik me in voor versteviging van de samenwerking tussen de dubbeldorpen onder andere op verkeer en scholen.

Joost zijn werkterrein is duurzaamheid, ruimtelijke ordening & landschap, verkeer, veiligheid en bestuur. Integriteit van het bestuur vindt hij heel belangrijk. “Inwoners moeten op hun bestuurders kunnen vertrouwen en dat vertrouwen komt niet vanzelf, dat moet je verdienen”.

In zijn werkzame leven werkt Joost bij de Rijksoverheid. In zijn vrije tijd geniet hij van zijn gezin en trekt graag de natuur in. Hij is een fervent wintersporter, mountainbiker, debatteert graag en is tegenwoordig veel met de kinderen op de sportvelden te vinden.

Meer van Joost Koomen