Steun ons en help Nederland vooruit

Joost Koomen

Fractievoorzitter. Woordvoerder Schiphol, Mobiliteit, Bestuurlijke vernieuwing, Duurzaamheid & Biodiversiteit

42 jaar

Beinsdorp

Ik was vanaf 2010 raadslid in de buurgemeente Teylingen tot mijn verhuizing naar Beinsdorp in Haarlemmermeer. Vanaf 2014 ben ik raadslid in Haarlemmermeer en tegenwoordig fractievoorzitter en nu lijsttrekker.

Ik ben een betrokken en bevlogen politicus die raadslid wil zijn om onze directe leefomgeving te verbeteren, sámen met de inwoners. Lokaal kan je echt iets bereiken met elkaar. Zo ben ik bijvoorbeeld trots op de de extra bomen die zijn aangeplant nadat we daar vragen over gesteld hadden na de zomerstorm. Of de motie “Hobbelweg” die we hebben ingediend, die ervoor moet zorgen dat er minder en betere drempels komen in onze polder.

Of de versteviging van de samenwerking tussen de dubbeldorpen onder andere op verkeer en scholen. In Cruquius heb ik een groot bouwplan kunnen bijsturen zodat er wél rekening wordt gehouden met bezwaren van omwonenden. Concrete verbeteringen. Daarvoor wil ik me in Haarlemmermeer graag inzetten.

Joost zijn werkterrein is duurzaamheid, ruimtelijke ordening & landschap, verkeer, veiligheid en bestuur. Integriteit van het bestuur vindt hij heel belangrijk. “Inwoners moeten op hun bestuurders kunnen vertrouwen en dat vertrouwen komt niet vanzelf, dat moet je verdienen”.

In zijn werkzame leven werkt Joost bij het Ministerie van Financiën. In zijn vrije tijd geniet hij van zijn gezin en trekt graag de natuur in. Hij is een fervent wintersporter, mountainbiker, debatteert graag en is tegenwoordig veel met de kinderen op de sportvelden te vinden.

Meer van Joost Koomen