Steun ons en help Nederland vooruit

Denise Abbas

oud-fractievoorzitter

62 jaar

Hoofddorp

Ik ben geboren in 1956 in Dordrecht, als dochter van een half-Iraanse vader en een Nederlandse moeder die was opgegroeid in Nederlands-Indie. Getogen ben ik in Duitsland, met een Franse stiefmoeder. Internationaal denken, een van de pijlers onder D66 beleid, is mij dus met de paplepel ingegoten.

In 1988 ben ik lid geworden van D66. Dat was tijdens mijn studie politicologie, filosofie en milieukunde in Amsterdam. In 1991 kwam ik in Provinciale Staten van Noord-Holland, waar ik in 1997, als vice-fractievoorzitter, afscheid nam om over te stappen naar de
gemeenteraadspolitiek in Haarlemmermeer.

D66 is als geen andere partij in staat haar idealen bij de tijd te houden. In deze tijd spreekt D66 mij aan als internationale partij, en als partij duurzaamheid te realiseren op alle bestuursniveau’s, en als partij tegen betutteling.

Trots
Ik ben er trots op dat we in Haarlemmermeer, in een progressief College en met een sterke D66 wethouder, sinds 2010 krachtig werken aan het realiseren van deze idealen. Zowel het Collegeprogramma 2010-2014 als ook in dat van 2014-2018 draagt een duidelijk D66 stempel.

In februari 2017, halverwege naar de verkiezingen in 2018, heb ik mijn fractievoorzitterschap beschikbaar gesteld: Joost Koomen volgt mij op. De grootste uitdaging de komende jaren is om de toegevoegde waarde van D66 in Haarlemmermeer, sámen met de D66ers uit Haarlemmerliede – Spaarnwoude steeds weer overnieuw te herbevestigen.

Dat gaat lukken. Omdat we een goed programma hebben, én goede mensen om dat uit te dragen.

Ik heb een eigen bedrijf als hondentrimmer en fotograaf.

Meer van Denise Abbas