Steun ons en help Nederland vooruit

Charlotte van der Meij

Woordvoerder Zorg en Welzijn, Jeugd & Onderwijs, Veiligheid, Financiën

Nieuw-Vennep

Ik ben Charlotte van der Meij,  woon in Nieuw Vennep en mijn levensmotto is “Loeven in de Vlaag”. Daarmee verklap ik meteen mijn grootste hobby: zeilen.

Met mijn motto bedoel ik dat je van problemen altijd een kans kunt maken. Daarom spreek ik liever van uitdagingen. En die zijn er in de Haarlemmermeer genoeg: De woningmarkt zit muurvast, zeker voor starters.  Het milieu dwingt ons tot aanpassingen en alle huizen moeten “van het gas af”. Nu de crisis achter ons ligt, is het zaak dat iedereen daarvan gaat profiteren. Niet alleen de mensen die het al heel goed hadden.

Ik kijk er enorm naar uit om me in te zetten voor deze uitdagingen. Om er kansen van te maken.

Denk aan de bouw van nieuwe woningen, vooral voor jongeren. Woningen die vanaf het eerste moment zo “groen” mogelijk ontworpen worden.  Waarbij vanaf de allereerste schets rekening  gehouden wordt met het energievraagstuk, met luchtkwaliteit en met opslag van regenwater.

Ook bestaande woningen en wijken hebben recht op een “vergroeningskuur”.  Niemand mag buiten de boot vallen. Ook huurders of huiseigenaren met een kleine beurs  moeten kunnen profiteren  als zij “hun” woning willen vergroenen.

Economisch gezien gaat het zo goed in de Haarlemmermeer dat het kansen biedt voor iedereen. Tijd om de mensen die het wat moeilijker hebben in onze gemeente aan boord te nemen!

U ziet het: D66 heeft genoeg plannen maar we geloven ook in nieuwe ideeën van bewoners. Denkt u dat het groenperk in uw straat mooier en beter onderhouden kan? Van ons mag u het met steun van de gemeente zelf doen en regelen!  We horen uw plannen graag!

Ik werk als jurist bij een sociale dienst. Het Sociaal Domein ken ik op mijn duimpje en ook op het gebied van Onderwijs en Veiligheid heb ik de nodige kennis en ervaring. Ik hoop dat ik die kennis en vooral mijn enthousiasme in mag zetten voor een mooi, eerlijk en toekomstbestendig Haarlemmermeer!

Meer van Charlotte van der Meij