Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Minister van Ingrid Engelshoven bezoekt Zwanebloem

Maandag, 12 november 2018 in Hoofddorp

“De talenten van de toekomst moeten eigenlijk het beste onderwijs in de beste gebouwen krijgen” zegt onderwijswethouder John Nederstigt (D66). Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven komt graag een kijkje nemen in Haarlemmermeer om zich te laten ...

“De talenten van de toekomst moeten eigenlijk het beste onderwijs in de beste gebouwen krijgen” zegt onderwijswethouder John Nederstigt (D66). Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven komt graag een kijkje nemen in Haarlemmermeer om zich te laten inspireren door het unieke “groene schoolplein” en het Integraal Huisvestingsplan. De Minister zal bij de Zwanenbloem het gesprek aangaan met docenten en leerlingen. Zij zal maandag 12 november van 13.30 tot 14.30 op de school zijn aan de Noppenstraat 92-94 in Zwaanshoek.

OBS De Zwanenbloem is zo op het eerste oog een school als zo velen, maar deze school in Zwaanshoek heeft een paar unieke eigenschappen die een inspirerend voorbeeld zijn. Kritisch is er gekeken wat nodig is en wat het onderwijsteam zelf aan kan. De school met ruim 200 leerlingen heeft door haar aanpak een grote aantrekkingskracht op leerlingen vanuit de nabij gelegen wijk Floriande.  Het is de eerste school in Haarlemmermeer met een zgn “groen schoolplein”. Met veel inzet en betrokkenheid van de ouders  en bedrijfsleven hebben de stoeptegels al lange tijd  plaatsgemaakt voor een grote ontdekkings-, en leerruimte.

De Zwanenbloem maakt van een bestaand gebouw een duurzame leerplek met een brede zorg voor mens en milieu. Zo is de school koploper in de typisch Haarlemmermeerse Energy Battle; een wedstrijd om door slim te meten en daardoor meer te weten energie te besparen. Verbluffende resultaten zorgen ervoor dat zonder verlies aan comfort nu duizenden euro’s worden bespaard die direct ten goede komen aan het onderwijs. Daarnaast is het Integraal Huisvestingsplan (IHP onderwijs) van de gemeente Haarlemmermeer  een plan dat op een vernieuwende wijze omgaat  met het gegeven dat de realisatiekosten van onderwijshuisvesting liggen bij de gemeente en de exploitatiekosten bij de school. Zo worden scholen niet langer opgezadeld met onnodig hoge exploitatielasten. Het aangenomen IHP voorkomt dat.  Financieel en milieutechnisch slim en duurzaam.   “Ik kom graag kijken naar de onderwijsresultaten in Haarlemmermeer.  ”  zegt de minister.

Tegelijkertijd zal de minister met de lokale verkiezingen voor de deur een inspirerende gesprek met twee groepen van de school aangaan. Hoe wordt je minister, waarom zijn verkiezingen belangrijk, en waarom moet ik eigenlijk stemmen zijn vragen die voorbij komen..

De pers is van harte uitgenodigd om bij het bezoek aanwezig te zijn en enkele vragen te stellen

12 november

13:30

OBS de Zwanebloem
Noppenstraat 92-94
Zwaanshoek