Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 december 2020

Budgetplafond en Informatievoorziening Sociaal Domein

Op donderdag 17 december 2020 is onze motie budgetplafond en informatievoorziening Sociaal Domein met een ruime meerderheid aangenomen.

De gemeente kampt met een groot tekort op de begroting. Deze wordt onder andere veroorzaakt door uitgaven in het sociale domein, met name door tekorten op de jeugdzorg.

Eén voorgestelde mogelijke oplossing is het instellen van een budgetplafond. Met de motie zal de raad onder andere verder worden ingelicht over de eventuele gevolgen van een budgetplafond. Het budgetplafond is een bepaald bedrag dat aan aanbieders kenbaar wordt gemaakt. Dit is de grens tot waar aanbieders hulp mogen verlenen. Boven deze grens zit de aanbieder vol en moet de inwoner die hulp zoekt naar een andere aanbieder worden doorverwezen.