Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 december 2020

Zorgen om oplopende tekorten

Bij de behandeling van de Najaarsrapportage heeft D66 haar zorgen geuit over de oplopende tekorten van de gemeente. Groeiende tekorten in het sociaal domein, amper inkomsten uit de toeristenbelasting en parkeeropbrengsten: het is een heel zwaar financieel jaar.

De interne organisatie heeft het zwaar, er worden opnieuw veel projecten en middelen doorgeschoven naar 2021. Lees onze bijdrage hier terug, of bekijk het hier.

Fractievoorzitter Gerdien Knikker: ” Waar we ons zorgen over maken is het feit dat er echt ontzettend veel extra kosten gemaakt worden als het gaat om de personele bezetting. Waarbij we consequent extra personeel moeten inhuren of aantrekken en zelf externe juridische bijstand moeten inschakelen op een toenemend aantal dossiers. Het piept en het kraakt zullen we maar zeggen.”