Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 25 november 2020

Haarlemmermeer doet weer mee met Oranje the World

raadsleden in het oranje

Haarlemmermeer doet ook dit jaar mee met Orange the World. Dit is de internationale campagne die inzet tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Concreet roept Orange the World de regering op om te zorgen voor laagdrempelig melden van alle vormen van geweld en passende hulp voor alle vormen van geweld.

In 2019 heeft de raad unaniem ingestemd met onze motie ”Orange the World.” Deze motie riep op om ook als Haarlemmermeer mee te doen met de wereldwijde campagne. Daarom droegen alle raadsleden vorig jaar ook een touch of orange┬áom aandacht te vragen voor de campagne, zoals op de foto te zien is.

Wat D66 betreft is het goed dat Haarlemmermeer dit jaar weer mee doet en dat vanavond Sugar City (Halfweg), Molen de Eersteling (Hoofddorp), het burgemeester van Stamplein (Hoofddorp), de Stompe Toren (Spaarnwoude) en het voormalig gemeentehuis in Halfweg oranje kleuren.