Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 oktober 2020

Nacht van de Nacht

Afgelopen donderdag is in de gemeenteraad op initiatief van D66 een motie met brede steun aangenomen die aandacht vraagt voor het aanpakken van lichtvervuiling. Donker wordt steeds schaarser door lichtvervuiling. Lichten bij gebouwen, lege kantoren, bedrijven, reclamezuilen of plantenkassen. Veel licht heeft een nuttige functie, maar er is ook veel onnodig licht.
De motie roept de gemeente op om mee te doen met de Nacht van de Nacht vanaf 2021. Een jaarlijks evenement wat aandacht vraagt voor dit onderwerp. Dit jaar valt Nacht van de Nacht op 24 oktober. Zie ook  Nacht van de Nacht en eerder op de D66 site voor meer toelichting.
D66 wil onnodige lichtvervuiling aanpakken en het donker weer terugkrijgen. Dat is gezonder voor mens en dier. Deze actie draagt bij aan de bewustwording van dit probleem.