Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 oktober 2020

Charlotte van der Meij bij Meerradio over premiesparen

Zondag 11 oktober om 12.15 was raadslid Charlotte van der Meij te horen bij Meerradio over premiesparen. Mensen die parttime werken én in de participatiewet, de Bijstand, zitten verdienen nu vaak niks extra. De financiële prikkel ontbreekt. Het idee van premiesparen is dat mensen die deeltijd werken naast hun bijstandsuitkering tot maximaal 215 euro per maand kunnen sparen. Dit kan 2 keer per jaar worden uitbetaald. In totaal kan er maximaal 2570 euro per jaar worden uitbetaald zonder dat men op de bijstandsuitkering wordt gekort.

Maar waarom het verdiende geld pas na 6 maanden kan worden uitbetaald, wat de gevolgen zijn van premiesparen voor burgers en overheid en wat D66 wil met haar motie, dat hoor je hier.