Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 11 juni 2020

Bestemmingsplan Integraal Kind Centrum Halfweg

D66 heeft samen met PvdA schriftelijke vragen gesteld over het bestemmingsplan Integraal Kind Centrum (IKC) in Halfweg. Een Integraal Kind Centrum is een plek waar onderwijs en kinderopvang samenwerken om kinderen van 0 tot 13 jaar samen spelenderwijs te helpen leren en te ontwikkelen.

Eind mei heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de zaak rondom het bestemmingsplan van het IKC in Halfweg. Met de vernietiging van het vastgestelde bestemmingsplan uit 2016 door de gemeenteraad van Haarlemmerliede & Spaarnwoude lijkt het alsof de plannen voor de nieuwbouw van het IKC op losse schroeven zijn komen te staan.

Tijdens de raadsvergadering van 28 mei heeft de wethouder in antwoord op mondelinge vragen aangegeven dat “het duidelijk is dat dit plan niet door kan gaan op die plek op die manier” en dat één van de conclusies die je uit deze uitspraak kunt trekken is dat er sprake is van “teveel vierkante meter op een te kleine plek”.

D66 en PvdA zijn van mening dat op basis van de uitspraak van de Raad van State dergelijke vergaande conclusies mogelijk voorbarig zijn.