Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 25 april 2020

Haal kinderen weg uit Griekse kampen voor corona toeslaat!

Tientallen politici en gemeenten doen een oproep om zo’n 2500 kwetsbare kinderen die geen ouders meer hebben weg te halen uit vluchtelingenkampen in Griekenland. In Haarlemmermeer steunt D66, samen met ChristenUnie-SGP en GroenLinks, de oproep van het NRC gericht aan het kabinet om een deel van de kinderen op te vangen, voordat het coronavirus ook in deze kampen om zich heen kan grijpen. Deze hulp zouden we dan, tot nu toe, samen met 11 andere landen bieden.

Voor D66 is van groot belang dat de fundamentele en universele waarden van onze samenleving, zoals vrijheid en gelijkwaardigheid van ieder mens, ook gelden voor de kinderen in Griekse vluchtelingenkampen. Daarom steunen wij de oproep van het NRC. Laat deze kwetsbare kinderen geen slachtoffer worden van deze crisis.