Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 november 2019

Meldpunt ondermijnende criminaliteit sportclubs

Er komt een meldpunt in Haarlemmermeer voor ondermijnende criminaliteit bij sportverenigingen.

Die toezegging deed burgemeester Schuurmans tijdens de raadsvergadering van donderdag 14 november. Raadslid Charlotte van der Meij vroeg of er in Haarlemmermeer ook gevallen bekend zijn van ondermijnende criminaliteit bij onze eigen sportverenigingen zoals voetbalclubs.

Dit naar aanleiding van een onderzoek van RTL nieuws .  368 amateurclubs hebben gereageerd en 70 clubs geven aan signalen te zien van ondermijnende criminaliteit. Volgens de burgemeester zijn er in Haarlemmermeer nog geen signalen bekend, maar is er ook geen meldpunt voor dit soort activiteiten. Daar wordt nu actie in ondernomen.

Charlotte van der Meij: “Fijn dat de burgemeester dit zo voortvarend oppakt want ondermijnende criminaliteit is een groeiend probleem ”