Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 oktober 2019

Ondernemer in de Klas!

Vrijdag 15 november was de landelijke Dag van de Ondernemer. Dat is een mooie aanleiding om juist dan lokale ondernemers en het onderwijs in Haarlemmermeer bij elkaar brengen.

Na de succesvolle 1e editie van 2018 nu voor de 2e maal:

Ondernemer in de klas

In Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Lisserbroek, Hoofddorp en Rijsenhout zijn 8 lokale ondernemers langs gegaan bij de groepen 7 en 8 om een korte gastles te geven over ondernemerschap.

Op het IKC Wereldwijs in Hoofddorp heeft Sophie van de Meeberg haar ervaringen als verhuismanager gedeeld. In Rijsenhout gaf Denise Abbas leerlingen op de Immanuël school een kijkje in de keuken van fotografie.  Agrarisch ondernemerschap stond centraal bij de gastles van Jasper Roubos op de Reiger in Lisserbroek. En op de Antoniusschool in Nieuw-Vennep nam Marsha van der Klei de leerlingen mee in de wereld van communicatie en marketing.

Tenslotte kregen de leerlingen van de Rietveldschool, Badhoevedorp bezoek van John Nederstigt en Vincent van Munster over Sociaal maatschappelijk ondernemen.

Daarnaast gaat Mark Brons vanuit de ICT wereld een gastles geven. En zal Oliver Caacbay de leerlingen de uitdagingen in de toeristische sector als ondernemer laten zien op een later moment deze maand!Denise Abbas in de klas