Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 oktober 2019

Interview lerarentekort

klaslokaal met tafels en stoelen

Op zondag 6 oktober was raadslid Gerdien Knikker te gast bij Meerradio om te praten over het lerarentekort in Haarlemmermeer.

In het voorjaar hebben we daar al mondelinge vragen over gesteld met in september een vervolg met een schriftelijke vragen.

Wat D66 betreft gaan we als gemeente pal voor het onderwijs staan. We willen gelijke kansen bieden aan alle leerlingen en dat houdt in dat we voor alle scholen enthousiaste leerkrachten nodig hebben. Zowel in het primair als voortgezet onderwijs.

Het lerarentekort ondermijnt de kwaliteit van het onderwijs dat we kunnen aanbieden en daarom moeten we samen met schoolbesturen en in de regio alle mogelijkheden benutten om leerkrachten aan te trekken.

Het interview is hier terug te beluisteren (vanaf minuut 39)