Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 juli 2019

Vragen over groene daken bushaltes

De fracties van D66 en CU-SGP hebben schriftelijke vragen gesteld over het vergroenen van de bushaltes in Haarlemmermeer.

Een bushokje voorzien van een sedumdak zorgt voor een vermindering van fijnstof in de lucht wat de luchtkwaliteit direct ten goede komt, het vangt regenwater goed op en geeft verkoeling bij hitte. Daarnaast vergroten groene daken ook de biodiversiteit, wat zeer goed is voor insecten zoals de bij.  Steden als Utrecht, Nijmegen en Eindhoven hebben hier ook al werk van gemaakt.

Gerdien Knikker “Een groen dak op een bushalte is ook een mooie manier om aan je inwoners het goede voorbeeld te geven. Zo laat je zien dat groen dichtbij op allerlei mogelijke manieren bereikt kan worden.”

Schriftelijke vragen Beestjeshaltes en beantwoording van het college.

Interview Meerradio 04-08-2019