Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 5 oktober 2018

Zonder lokale media geen lokale waakhond

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 oktober heeft de raad de motie van D66, PvdA en CVDP aangenomen om onderzoek te doen naar de stand van zaken van de lokale media in Haarlemmermeer

Vorige week hebben D66 en PvdA een informele sessie georganiseerd over de lokale media waarbij voormalig wethouder Robert Strijk (D66 Leiden) een toelichting heeft gegeven op het ontstaan van het Leids Mediafonds.

Voor D66 is het verdwijnen van lokale media kranten/televsie en recentelijk ook de editie Haarlemmermeer van het Haarlems Dagblad een zorgelijke ontwikkeling. Initiatiefnemer Pablo Meegdes over deze motie “de lokale media vervullen een belangrijke verbindende, agenderende en controlerende rol in onze gemeente, we vinden het daarom ook belangrijk dat de gemeente in kaart brengt hoe het er nu voor staat en welke mogelijkheden er zouden zijn om de lokale media te ondersteunen.”

Motie D66 PvdA CDVP zonder lokale media geen lokale waakhond